IP doormelding

Een tegenwoordig veel gehoorde kreet "doormelding over IP", wat betekent dit nu eigenlijk?

Er zijn veel mogelijkheden een alarmmelding van uw alarminstallatie door te melden naar een PAC (Particulier Alarm Centrale = meldkamer) of naar uw mobiele telefoon.

Door de opkomst van een groot aantal internet-aanbieders en de gecombineerde diensten die zij aanbieden, overwegen veel gebruikers hun telefoonabonnement op te zeggen. 'We gaan wel bellen over VOIP (Voice Over IP).' Helaas kunnen de analoge telefoonkiezers hun meldingen niet meer versturen over deze "digitale telefoonlijn".

Hiervoor dient uw apparatuur aangepast te worden. Na deze aanpassing is het mogelijk uw doormelding over IP (Internet Protocol) te versturen.

Overweegt u om uw telefoonaansluiting op te zeggen en heeft u een alarminstallatie met doormelding naar een meldkamer of mobiele telefoon, informeer dan eerst naar de mogelijkheden voordat u uw telefoonabonnement opzegt.

Hoewel internet steeds bedrijfzekerder wordt, zijn en blijven we afhankelijk van diverse tussen schakels (routers, hubs etc.) en verschillende aanbieders van internet. Hierdoor is de oorzaak van een eventuele storing niet altijd op te sporen en direct te verhelpen.

Wij adviseren dan ook om uw IP-doormelding te voorzien van een back-up doormeldmogelijkheid  via GSM/GPRS (mobiele telefoon/data) en een noodstroomvoorziening.

Heeft u hierover nog vragen? Dat kan, wij zullen ze proberen voor u te beantwoorden.