Emizon (IP-doormelding)

De wereld van alarmtransmissie is in razend tempo aan het digitaliseren. Steeds meer bedrijven en particulieren stappen over op IP technologie voor hun communicatie. VoIP, Pinnen, Data, alles gecombineert over breedband. Flexibiliteit, beheer en financiŽel voordeel zijn de belangrijkste beweegredenen.

Detec - van den Dool Beveiligingstechniek past al geruime tijd deze Emizon IP-GPRS module toe. In combinatie met een ATS-inbraakcentrale kunnen ook de up/download faciliteiten operationeel blijven. Een en ander afhankelijk van de gekozen configuratie.

Wij hebben twee leaflets geselecteerd met informatie over toepassing in retail en informatie voor de ICT-manager.

Emizonnetwerk

Maar de transitie naar IP technologie vergt ook de nodige aanpassingen. Zowel technisch als qua kennis moeten betrokken leveranciers het hoge tempo volgen met alle consequenties van dien. Daarnaast is er onzekerheid over toegepaste technieken en de stabiliteit daarvan.

Alarmtransmissie is nu eenmaal niet een van de meest spraakmakende communicatieonderdelen. Het functioneert op de achtergrond, onttrokken aan alle aandacht. Maar de belangen van een foutloze alarmtransmissie kunnen enorm zijn. Bij inbraak, overval of overige alarmen moet de alarmtransmissie vanuit haar onopvallende rol plots volledig foutloos werken en huis, haard en onderneming beschermen tegen extreme risico's.

Emizon combineert een heerlijk eenvoudige installatie met een onovertroffen performance. Universeel toe te passen, werkend over iedere breedbandverbinding, geschikt voor iedere risicoklasse. Volledig managed, twee transmissiepaden en gegarandeerde aflevering van de meldingen. Niet voor niets groeit Emizon in razend tempo, ook in Nederland. De bewezen technologie achter Emizon doet stil zijn betrouwbare werk, 24 uur per dag, altijd, overal.

Volledige integratie met de belangrijkste alarmsystemen zorgen voor een nieuwe dimensie. Onafhankelijk van infrastructuren of providers binnen slechts enkele minuten een volledige dual-path alarmtransmissie, geschikt voor Grade 2 tot en met Grade 4 (AL-1, AL-2/3 in Nederland). Vrijwel geen IP kennis nodig, geen netwerkbeheer vereist of kans op conflicten met andere applicaties op het netwerk, geen routings, geen portforwardingen, geen firewall instellingen. Extreem veilig voor zowel de IT manager als de Security verantwoordelijke. Hoogwaardige encryptie, centraal beheerde toegang voor beheer, audit-trail, logging en natuurlijk alles met een 24/7 support.

Maar er is meer. Ook financieel is Emizon mischien we de meest interessante optie. De benodigde hardware, de Emizon TCD AlarmGateway kent slechts 1 uitvoering. Geen lastige varianten, geen opsteekprints. Maar ook als het gaat om de kosten voor de verbinding durven wij iedere vergelijk aan. De prijs-prestatieverhouding is uniek in de markt. Daarom dus Emizon.

Bij de overstap naar IP komt vaak meer kijken dan in eerste instantie gedacht.
Aanpassing van uw netwerkapparatuur zoals routers en firewalls, overleg tussen alarminstallateur en uw netwerkbeheerder, uitwisselen van wachtwoorden en informatie etcetera. In veel gevallen moeten bij iedere andere oplossing aanpassingen gedaan worden in de vorm van noodstroomvoorzieningen, extra beschermende maatregelen, lastige programmeringen of erger nog, aanpassingen aan uw totale infrastructuur, langere doorlooptijd in oplevering, extra kosten en ongemak waar u ongetwijfeld niet op zit te wachten.
Emizon is eenvoudig te installeren. Er moet natuurlijk wel een kabel gelegd worden tussen uw internet (router) en de Emizon module. Uw beveiligingsinstallateur zal verder de benodigde programmering van het alarmsysteem aanpassen. In vrijwel alle gevallen functioneert de Emizon AlarmGateway zonder speciale aanpassingen. Gewoon aansluiten op uw netwerk als ieder ander netwerkapparaat en de hoogwaardige IP Alarmtransmissie is klaar voor doormelding. Geen geknoei met configuraties in uw netwerk, geen risico en de verantwoordelijkheden blijven helder. Er zijn leaflets beschikbaar voor uw ICT-afdeling.
Deze unieke eigenschap is niet alleen prettig voor uw installateur en uw netwerkbeheerder, het scheelt u aanzienlijk in de kosten voor aanleg en beheer.