IQIP - Emizon

Vrijwel heel zakelijk Nederland en een flink aantal particulieren beschikt over een professioneel alarmsysteem. Als maatregel tegen inbraak, essentiele ondersteuning bij overval, techische stroringen etc. Natuurlijk ter bescherming van mens en goederen tegen criminele activiteiten. De belangrijkste eigenschap van een dergelijk system is inderdaad: Alarmeren.
Ingeval van een incident een melding geven. In veel gevallen naar een erkende alarmcentrale, bedrijven die gespecialiseerd zijn om dergelijke meldingen te ontvangen en om snel actie te ondernemen. Tot op vandaag worden vrijwel al deze signalen verstuurd via analoge of ISDN telefoonkiezers/overdragers.
Maar de ontwikkelingen gaan razendsnel. Binnen enkele jaren zullen de vertrouwde analoge telefoonlijnen en ISDN verbindingen volledig verdwenen zijn. KPN heeft ook al formeel aangekondigd dergelijke verbindingen over 2-4 jaar volledig uit te faseren. Tot die tijd zal "financieel gestuurd" worden om deze verbindingen onaantrekkelijk te maken, kortweg, de prijs zal stijgen. Als generieke vervanger voor analoge/ISDN comminicatie worden IP gebaseerde verbindingen steeds aantrekkelijker en op korte termijn zelfs noodzaak.
Nu al zijn IP verbindingen vaak stukken goedkoper dan een vergelijkbare analoge capaciteit. Data, Internet, VoIP telefonie, PIN over IP, VideoConferencing, Audio en Video toepassingen worden in hoog tempo en tegen lagere kosten aangeboden en uitgerold. Logisch dat ook dat ook uw alarmsysteem vroeg of laat overgezet zal moeten worden naar IP. Het probleem bij IP en Internet is echter dat deze verbindingen vaak meer componenten bevatten die storingsgevoelig zijn, meerdere toepassingen gebruik maken van dezelfde verbindingen en meerdere partijen betrokken zijn bij het beheer en onderhoud. Allemaal zaken die de stabilitiet en prestaties van het alarmsysteem negatief kunnen beinvloeden met alle risico's van dien. Niet voor niets dus dat alle branche-organisaties, verzekeraars en belanghebbende overheden hebben besloten aanvullende eisen te stellen aan het gebruik van Internet/IP verbindingen voor alarmtransmissie. Maar zoals bij vele nieuwe technieken is nog lang niet alles duidelijk maar blijven de risico's onveranderd hoog.
Wij kunnen ons voorstellen dat voor vele eigenaren en/of gebruikers van alarmsystemen het onderwerp "alarmtransmissie" totaal oninteressant is, de wereld achter internet en internetproviders erg onduidelijk en beschikbare informatie gering. Toch zijn wij van mening dat het goed is dat ook de uiteindelijke klant en gebruiker een bewuste keuze maakt. Er kunnen immers enorme belangen verbonden zijn aan het correct en tijdig doorgeven van alarmen. Daarnaast is er natuurlijk altijd een financiele afweging en moet het vooral niet te omslachtig worden. Emizon is een oplossing die specifiek is ontwikeld met slecht 1 doel: alarmtransmissie over IP. Hierdoor blijven verantwoordelijkheden helder, kunnen hoge garanties gegeven worden op beschikbaarheid en zijn de kosten extreem laag.
De implementatie en installatietijd is door de unieke opbouw van ons platform extreem kort en uw wordt niet belast met allerlei complexe netwerkzaken en of extra maatregelenen die u ineens moet treffen. Uw eigen beveiligingsinstallateur levert een Emizon Connect gewoon op uw bestaande breedband/internetverbinding (ADSL/DSL/Kabel/Fiber etc.). Verder hoeft u niets te doen. Geen aanvullende abonnementen via providers, geen extra GPRS abonnementen, geen overstap naar duurdere verbindingen, geen router-instellingen of aanpassingen in het netwerk en geen extra beschermende maatregelen of noodstroomvoorzieningen die voorkomen dat uw netwerk plots uitvalt. Met Emizon bent u verzekerd van wellicht de beste IP alarmtransmissie oplossing van vandaag tegen de laagste kosten.

Installatie

Bij de overstap naar IP komt vaak meer kijken dan in eerste instantie gedacht.
Aanpassing van uw netwerkapparatuur zoals routers en firewalls, overleg tussen alarminstallateur en uw netwerkbeheerder, uitwisselen van wachtwoorden en informatie etcetera. In veel gevallen moeten bij iedere andere oplossing aanpassingen gedaan worden in de vorm van noodstroomvoorzieningen, extra beschermende maatregelen, lastige programmeringen of erger nog, aanpassingen aan uw totale infrastructuur, langere doorlooptijd in oplevering, extra kosten en ongemak waar u ongetwijfeld niet op zit te wachten.
Emizon is kinderlijk eenvoudig te installeren. Natuurlijk moet de beveilgingsinstallateur enkele aanpassingen doen in de programmering van het alarmsysteem maar dat was het ook wel zo'n beetje. In vrijwel alle gevallen functioneert de Emizon AlarmGateway zonder ook maar enige IP kennis en/of aanpassing. Gewoon aansluiten op uw netwerk als ieder ander netwerkapparaat en de hoogwaardige IP Alarmtransmissie is klaar voor doormelding. Geen geknoei met configuraties in uw netwerk, geen risico en de verantwoordelijkheden blijven helder.
Deze unieke eigenschap is niet alleen prettig voor uw installateur en uw netwerkbeheerder, het scheelt u aanzienlijk in de kosten voor aanleg en beheer.

Bron:http://iqip.emizon.nl